Janneke Meijers

Aliveness// Rewilder & Breathe

Verbonden Ademhaling

Rust in je leven, lichaam en hoofd is waar je naar verlangd. Tijd voor jezelf, even die break om weer op te laden. Het lukt je niet alleen, en je wil even worden meegenomen om los te laten. Je wilt graag de kracht van je eigen ademhaling ontdekken zodat je in rust, verbinding en geluk kunt leven.

Bewust ademhalen

Je bent op een bepaalde manier gaan ademen. Bijvoorbeeld kort en ‘hoog’ in de borst. Mogelijk doordat je als kind ooit ergens van schrok. Of door langdurige stress, en het lichaam vaak op scherp moest staan. Daardoor heb je standaard vaak een te ingehouden ademhaling. Je adem kan dan niet meer in elk deel van het lichaam en geest de verkwikkende energie brengen. Klachten als neerslachtigheid, snel geprikkeld zijn en moeheid zijn het gevolg.

Ontspannen en loslaten

Door je ademhaling te verbinden en in een bepaald ritme te ademen, breng je je lichaam in het hier en nu.  Je doorbreekt hiermee gewoontes zoals continu kort en hoog in de borst ademen, waardoor je eindelijk weer kunt ontspannen, en waarmee je in zachtheid jouw traumastukken kan aankijken en los mag laten.

Met deze manier van ademen word je uitgenodigd om iets te doorleven waardoor je veel meer ruimte in jezelf en in je leven gaat ervaren. Je bouwt daarmee een betere connectie op met jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Janneke is ontwapenend. Taboe doorprikkend. Een krachtige spiegel. Het hart op haar tong. Open. Een bom van energie. Kwetsbaar. Een duizendpoot aan talent. Vrouwelijk. Wijs. De creativiteit van de oefeningen en de spontaniteit waarmee ze gebracht werden zorgden voor veiligheid in de groep en gaven een instant gevoel van ‘ik mag er volledig zijn zoals ik ben’. Humor en diepgang hand in hand.

Lise Orye – 

Ervaar de kracht van je eigen ademhaling

In een groep van 12 tot 20 deelnemers wordt je begeleid door Janneke en haar team. Je gaat spelenderwijs landen in je lijf en deze activeren ter voorbereiding op de ademreis.  Je zet je intentie en Janneke legt krachtig en helder uit hoe je de ademtechnieken kan toepassen. Daarna ga je liggen op een matje, open je jouw mond en ga je via je buik ademhaling actief in en uit ademhalen, zonder tussenpauzes.

Het is een verademing om weer even gezien te worden,
waardoor je weet dat je het niet alleen hoeft te doen.

Door te ademen met de groep versterk je de kracht van het samendoen en creëer je een diepe verbinding met elkaar. Tijdens de ademsessie worden er ook drukpunten gebruikt die je helpen om verder in de ontspanning te komen, en om zo stukken die je in je lijf vasthoudt los te laten komen.

Daarna volgt de ontspanning fase, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. Je word nu nog maar minimaal begeleid waardoor er diepe heling kan plaatsvinden. Na de sessie ronden we samen af door te delen en klinken. Waarna je lekker op jezelf buiten in de natuur kan integreren.

Wanneer je weer thuiskomt werkt de sessie nog even door. Je systeem staat wijd open en je voelt je ontspannen, energiek en emotioneel opgeruimd. De ceremonies zijn diep en mooi, en worden gegeven met een gezonden dosis humor en geaardheid.

Een ademsessie helpt je om:

R

Diepe heling te ontvangen via jouw eigen adem

R

De regie in je leven terug te pakken

R

Een mooier en rijker leven te ervaren

R

Nieuwe lagen in jezelf te ontdekken

R

Mentaal sterker worden

R

Contact te maken met je gevoel

Wanneer
17 September

Tijd
11:00 – 17:00

Waar
Landgoed Ottermeer

Kosten
€65