Janneke Meijers

Aliveness// Rewilder & Breathe

Over mij

Mijn passie ligt in het ontdekken wat mens zijn nu eigenlijk betekend. Mijn levensmissie is om bij te dragen aan een samenleving die verbinding voelt met zowel de externe leefomgeving als het innerlijk weten.

Ik ben gefascineerd door het activeren van ons natuurlijke instinct om te creëren en leren door te spelen. Ik nodig mensen uit om oncomfortabelheid op te zoeken en juist op die egde bezieling en levenskracht te ontdekken.

Om te beseffen dat we dit samen te doen hebben, en dat je verbonden bent met een groter geheel. Dat het uitmaakt dat jij hier bent, dat dit directe impact heeft op ons allemaal, en dat wie jij kiest te zijn bijdraagt aan een veilig en verbonden thuiskomen, waar we allen zo naar verlangen.

De reis naar mijn essentie

In mijn twintiger jaren kampte ik met depressie, spanning, angst.. wat resulteerde in een flinke burn out. Zoals je vaker hoort kwam hier het keerpunt in mijn leven. Ik volgde diverse persoonlijk leiderschapstrainingen, ontving professionele hulp om mijn gedachten en emoties te sturen en raakte compleet gefascineerd door persoonlijke ontwikkeling. Vanuit mijn beroep als trainer in Innovatieve en Creatieve Mindset werkte ik al veel met uit je comfortzone stappen, om in dat onbekende vervulling en groei te vinden. Hier kreeg ik veel energie van en besloot mezelf als testcase in te zetten.

Het uitgangspunt voor mijn was om te onderzoeken welke effect het heeft op onze zijn en leven als we dagelijks bewust uit onze comfort zone stappen:

 • Ik gaf mijn huur op en verbleef 4 jaar lang als huisoppasser op de meest uiteenlopende plekken in de wereld.
 • Tijdens een grote trektocht door het gebergte van Nepal leerde ik dat mijn lijf veel krachtiger is dan mijn mind.
 • Ik leerde overleven in het bos met enkel een mes, pan en een wollen deken.
 • Volgde ik wekelijks workshops die ver buiten mijn comfortzone lagen waardoor ik in contact kwam met ademwerk, tantra en meditatie.
 • En sprong ik dagelijks in hartje winter in de rivier, om zo meer bewust te leven met alle seizoenen en de kou te omarmen (in plaats van de winterdip te ontvluchten in Azië…)

Liefdevol aanwezig zijn

Al deze dingen hebben mij geleerd richting te geven aan mijn eigen leven. Heb ik de wijsheid van mijn eigen lijf leren kennen via adem en lichaamswerk. Ik heb betekenis gevonden in verbinding met de natuur, het vuur en het community leven. Het heeft mijn horizon verbreed en zo heb ik ontdekt hoe dat hele mens zijn voor mij werkt.

Juist door te vertragen, rusten, delen, lichaamswerk te doen, jezelf creatief te prikkelen, bewust verbinden met anderen en de natuur kan je meer en liefdevol aanwezig in het hier en nu zijn.

Waar ik heel veel jaar van mijn leven niet echt aanwezig was bij mezelf, heel erg de high thrillseaker zijn en maar blijven werken om daar erkenning uit te halen. Richt ik mij nu meer op het samen leven in mijn community, waarin dansen, zingen, bewust ademen, aandachtig delen en vuur maken onderdeel is van het dagelijks bestaan.

Janneke is een fijne en betrokken vrouw die een warme en veilige plek creëert. Ze doet dit met aandacht en liefde. Haar humor en openheid zijn ontwapenend. Ze nodigt je uit om de diepte in te gaan zonder het zwaar te maken of onnodig vaag te worden. Naast een hoop verdriet heb ik ook genoten van de reis die we samen maakte en voel ik me gesterkt. Ik wens iedereen het diepe proces dat Janneke aanbiedt toe.

Olga Blok

Ik neem je mee op avontuur

Wat ik zie is dat we echt gemaakt zijn om samen te leven, samen te leren, samen te groeien. Iedereen heeft af en toe een papa nodig die zegt spring maar van die duikplank. Je hoeft niet op te letten, dat doe ik wel voor je. Ga maar spelen. En iedereen heeft wel eens een moeder nodig die in zachtheid zegt dat het goed zo is, dat er even voor je gezorgd wordt. Dat je kan helen in een veilige bedding.

Iedereen heeft wel eens een boer of zus nodig om in vertrouwen gehoord te worden. Om begrip te krijgen, gezien te worden, zonder oordeel. We zijn gemaakt om het samen te doen. Dat is wat mijn werk brengt. Om jou zo een stukje verder op weg te helpen.

Onze volwassen zelf kan het heus allemaal wel alleen. Maar je komt zoveel verder als je jouw kleine innerlijke kind aan de hand meeneemt en toelaat dat iemand anders je prikkelt, uitnodigt en helpt.

In mijn workshops nodig ik je uit om te spelen, door de bladeren te rollen, je boosheid klank te geven, emoties te voelen. Hier nodig ik jou uit om voluit geluid te maken, lekker vies te worden van de modder, waar je alle vrijheid hebt om de delen in jezelf aan te raken die je in het dagelijkse leven niet aanraakt.

Opleidingen

 • Certified Trauma informed somatic  group facilitator bij The Field 
 • Ademcoach Advanced bij Annette Weers en Kasper van der Meulen
 • Lichaamsgerichte core energetica bij de Bellein Academie 
 • Facilitator training ‘Trauma to trust’ bij Embodied Intimacy
 • Faciliteren waterflow sessies bij Within Waters
 • Koudetraining & Leven in de natuur bij de Bosbeweging