Janneke Meijers

Aliveness// Rewilder & Breathe

Aliveness Retreat // Rewilder & Breathe

Op ontdekking naar jezelf. 

Zakken in een diepe ontspanning, waar we ons compleet, plezierig en vredig voelen. Hoe komen we daar? Onze diepere gevoelens verstoppen we vaak. Er is weerstand om ze te voelen. In deze retreat werken en spelen we mét de weerstand in plaats van er tegen. We gebruiken de kracht die deze weerstand heeft door deze heel hard aan het werk te zetten. Door de nieuwsgierigheid en speelsheid aan te wakkeren. Na dat harde werken is het vaak ineens veel makkelijker om onszelf toe te staan echt te voelen. We arriveren in een staat van overgave, waar de helende energie door ons heen stroomt en we in zachtheid worden ontvangen en de gevoelens kunnen integreren. We gebruiken diverse elementen uit de natuur, contact met ons eigen lichaam en verbinding met elkaar voor dit werk.

Het ijsbad leert ons focus. 

We trotseren samen de kou. Via jouw adem en scherpe focus ervaar je hoe krachtig jij bent en train je jouw brein hoe je bewust kiest om met een stress reactie om te gaan. In plaats van paniek of  uit je lijf te schieten, vertrouwen we op onze ademhaling die ons laat meebewegen door de jungle van onze zelf gecreëerde weerstand.

Het vuur leert ons verbinding. 

In tribes is samen om het vuur zitten een gegeven. Hier wordt gedeeld zonder maskers. Hier verbinden we via de warme en transformerende vlammen. Hier leren we gezien en gehoord te worden. Rond het vuur houden we hart openende cacao ceremonie, voor nog een extra verdiepende laag in het samen doen. 

De adem leert ons reizen. 

Vaak denken we dat we ons fysiek moeten verplaatsen of planten moeten innemen, om te reizen. Maar juist door je eigen adem te gebruiken, kan je echt ergens komen. Op plekken waarvan je niet eens wist dat je er moest zijn. Jouw eigen adem bied via verbonden ademhaling ruimte en heling op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak.

Het bos leert ons communiceren.

Via een intieme bosbeleving, waar we letterlijk met ons lijf door de aarde rollen, leren we opnieuw te communiceren met de natuur. Ons instinct wordt uitgedaagd en aangewakkerd. De stem van het bos geeft ons de richting van ons levenspad. We laten het speelse, nieuwsgierige kind in ons buitenspelen. 

“Levendigheid is zijn met wat er is. Ook als dit frustratie of angst is. Door ons meer te verbinden met de natuur, die niets afwijst, leren we alle delen van onszelf te zien als natuurlijk. Zo komen we weer meer in heelheid, waardoor we voller in onze levendigheid kunnen stappen.”

Voor wie?

Als je samen met gelijkgestemden een diepe duik wil maken naar jou ware, wilde natuur. Deze Aliveness Retreat wakkert jou innerlijke vuur aan. Je voelt je na afloop opgeruimd, in contact met je lijf en in je levenskracht.

Dit weekend is voor jou als je alles wat je niet mee de winter in wilt nemen, van je af wilt schudden als de herstbladeren van de boom. Als je nieuwsgierig bent wat processen als Woedeworkshop, Volg je Verlangen en Bosbeleving in jou teweeg brengen. Als je behoefte hebt om aandachtig ruimte en tijd vrij te maken om zonder afleiding, in een stevige bedding te kijken naar wat er in jou leeft. 

Jij bent welkom om samen drie dagen diep te verbinden met de natuur, jouw levensenergie en de groep.. Samen maken we de reis terug naar het voelen van onze essentie. Drie dagen waar alle ruis weg valt en jij en ten volste ervaart wat de bedoeling is van jouw rijke leven. Waar je de steun voelt van de natuur, van de wijsheid van je eigen lijf en van het leven in een tribe.

Programma

Vrijdag

13:30 Aankomst, landen
14:00 Sessie 1: ontmoeten, zakken in je lijf
16:00 Eigen tijd: natuur & vuur
17:00 Diner
19:00 Sessie 2: verbonden ademhalingssessie
22:00 kampvuur ter integratie
23:00 Rust

Zaterdag

08:00 Ochtend activatie: belly2belly
09:00 Stilte Ontbijt
11:00 Sessie 1: Rewilding en ritual play
13:00 Lunch
15:00 Sessie 2: Woede, Weerstand en Overgave
17:00 Diner
19:00 Sessie 3: mannen / vrouwen cirkel
20:30 Cacao ceremonie incl mantra zingen met Johannes
23:00 Rust

Zondag

08:00 Ochtend activatie: koudwaterbad!
09:00 Stilte Ontbijt
11:00 Sessie 1: Conscious Movement
13:00 Lunch
14:00 Sessie 2: Volg je verlangen
16:00 Afrondende Dankbaarheidsceremonie
16:30 Naar huis

Reacties deelnemers Aliveness 2022

De retreat van de liefste janneke van de hele wereld is op zijn zacht 1 van de sleutels van de poort naar de weg naar je puurste zelf. Je één, Je hele, je alles….
Stein –

Wat de retreat me tot nu toe heeft opgeleverd is meer verbinding ervaren met mezelf en anderen en weten hoe ik kan terugkeren naar verbinding met mezelf wanneer ik uit verbinding ga. Het lukt me ook beter om het te verdragen wanneer er geen verbinding is (of lijkt). Ik ben veel bewuster van mijn ademhaling en luister naar mijn lichaam.
Frans –

WOW janneke, wat heb een een prachtige retreat neergezet! Inspirerend hoe je binnen no time een veilige space creeërt en groepsverbinding. Prachtig hoe je met zoveel liefde diepgaande processen en zachte processsen faciliteert
Brian –

Bedankt voor alle liefde, verbinding, hartopening, ontlading, vooral verbinding met de natuur, heerlijke eten, je vrolijkheid, mijn uitdaging met het ijsbad, mooie mensen ontmoeten.
Ingrid –

Op volledige eige(n) wijze neemt janneke en haar team je mee op reis. Een reis die me heeft leren spelen, ademhalen en tot leven komen met een in de natuur.
Linde –

Uitgedaagd uit mijn comfortzone te komen met genoeg ruimte om daarin te blijven. Een magisch warm bad buiten in het bos!
Jurgen –

Dankjewel voor de super retreat! Ik heb het zó fijn gehad! Zoveel geleerd en gezien. Het heeft me weer een stukje dichterbij mijzelf, bij mijn natuur gebracht, weer wat losgelaten en kunnen omhelzen. En je hebt een heerlijk veilig team om je heen verzameld. Mijn dank en connect is groot.
Marieke –

Wat ik fijnste vond was hoe ik werd meegenomen om steeds weer in mijn lichaam te zijn, te voelen en te ervaren. Als ik ga nadenken over feedback is dat zo ‘’hoofd’’ en dat doet voor mijn gevoel af aan de ervaring van het weekend. Wat mij betreft is dat vooral een compliment voor jouw manier van leiden, je gaat voorop en hielp me zo soepel een drempeltje of weerstand over of door te gaan.
Chantal –

Wat een feest! Spel, verbinding, diep, open, zijn.
Juliete –

Connectie met gelijkgestemden, op een andere manier dichter bij jezelf komen – zowel bij wat er al is, als wat er nog meer kan of mag zijn, een moment helemaal voor jezelf, rust en bezinning op een heel gegronde manier met een diepe connectie met de natuur, heel gegrond.
Hilde –

Waar Slaap je?

Er zijn verschillende opties:

  • Slaapzaal
  • Yurt
  • Camper

Tegen meerprijs:

  • Privekamer met eigen douche en toilet
  • 2 Persoonskamer met eigen douche en toilet

Er zijn twee mooie, ruime 6 persoons slaapzalen met wasbak en roomdividers voor de nodige privacy.

Een luxe single room met eigen douche en toilet is optioneel bij te boeken voor 150,-

Een bed op een luxe double room met eigen douche en toilet is optioneel bij te boeken voor 120,-

Er is tevens de mogelijkheid om met je eigen camper te komen kamperen in het bos.

Eten

Onze chef Karlijn kookt voor jouw gezondheid en geluk. In verbinding met de natuur en de elementen worden de ingrediënten met liefde geoogst en verwerkt.  De maaltijden zijn vega, gluten-en suikervrij. Verdere dieetwensen kan je vooraf doorgeven aan de organisator.

Het Team

Het zeskoppige team bestaat uit de main facilitator en trainer Janneke Meijers en haar professionele team aan spaceholders, muzikanten, chefkok en fotograaf:

Janneke Meijers

Zet mij op de wachtlijst voor de
volgende editie in het najaar van 2023